Korujen hoito-ohjeet: Näin huollat korusi oikein

Korujen loiston ja kauneuden säilyttämiseksi niitä tulisi puhdistaa säännöllisin väliajoin. Kaikki jalokivet - etenkin timantit - menettävät suuren osan loistostaan, jos ne ovat likaisia tai rasvaisia. Pinttynyt lika esimerkiksi sormuksen sisäpinnalla voi aiheuttaa myös ihon ärtymistä.

 

Kaikille koruille tärkeää on niiden säännöllinen puhdistus, riisuminen yöksi sekä oikeaoppinen säilyttäminen esimerkiksi pehmeässä kangaspussissa, alkuperäispakkauksessa tai korulippaassa. Timanttikorut kannattaa käyttää 1-2 vuoden välein huollossa kultasepällä, joka puhdistuksen ja kiillotuksen lisäksi tarkastaa myös timanttien istutuksen.

Timantti- ja kultakorut

Laatukorun myymät timantti- ja kultakorut valmistetaan ensisijaisesti 14K kullasta (585/1000), mutta myös 18K kullasta (750/1000). Paras tapa huoltaa timantti- ja kultakorut on tuoda ne esimerkiksi myymäläämme, josta ne lähetetään verstaalle ammattitaitoisten kultaseppien käsittelyyn. Verstaallamme korut puhdistetaan, kiillotetaan ja kivien istutukset tarkastetaan korvausta vastaan.

Timantti- ja kultakoruja kannattaa myös itse puhdistaa säännöllisesti. Kokeile esimerkiksi Hagerty Jewel Clean -puhdistusainetta. Puhdistus onnistuu myös tavallisella astianpesuaineella. Tärkeää on huuhdella korut puhdistuksen jälkeen runsaalla vedellä ja kuivata huolellisesti pehmeällä liinalla.

Hopeakorut

Tummuminen ajan saatossa on hopeakoruille ominaista. Niistä saa kuitenkin oikeaoppisella huollolla uudenveroisia. Hopeakoruihin on verkkokaupastamme saatavilla lukuisia eri puhdistusaineita, joiden avulla puhdistus onnistuu helposti.

Hopeakorut voi puhdistaa myös hopeanpuhdistusliinalla.

Hopeakorujen puhdistus onnistuu myös tavallisella astianpesuaineella (poistaa rasvan ja lian, mutta hopean tummumista astianpesuaine ei puhdista, siihen tarvitsee hopeanpuhdistukseen tarkoitettuja puhdistusaineita). Puhdistusainekäsittelyn jälkeen hopeakorut tulisi huuhdella runsaan veden alla ja kuivata huolellisesti pehmeällä liinalla.

Pronssikorut

Pronssi on kuparin, tinan ja sinkin seos, jolle on ominaista nopeampi tummuminen kuin jalometalleille. Uusissa pronssikoruissa on korua suojaava lakkapinta, joka ehkäisee pronssille ominaisen tumman värin irtoamista ihoon tai herkkiin vaaleisiin materiaaleihin. Lakkapinta vahingoittuu erilaisten kemikaalien vaikutuksesta ja kuluu käytössä. Korut on suositeltavaa riisua urheilun, saunomisen ja suolaisessa tai klooratussa vedessä uimisen ajaksi.

Pronssikorut voi puhdistaa miedossa astianpesuainevedessä. Puhdistusainekäsittelyn jälkeen pronssikorut tulisi huuhdella runsaan veden alla ja kuivata huolellisesti pehmeällä liinalla. Myymämme pronssikorut ovat kaikki Kalevala Korun valmistamia ja ne voidaan tarvittaessa lähettää puhdistettavaksi korvausta vastaan.

Helmikorut

Helmiä on hoidettava oikein, jotta niiden kauneus säilyisi muuttumattomana vuodesta toiseen. Helmikoruja ei tulisi myöskään säilyttää samassa rasiassa yhdessä muiden korujen kanssa. Helmet tulisi pukea viimeisenä ja riisua ensimmäisenä. Helmet tulisi pyyhkiä käytön jälkeen puhtaalla, pehmeällä kankaalla huolellisesti. Deodorantit, hiuslakat, ihovoiteet ja hajuvedet saattavat vähitellen muuttaa helmen väriä ja vähentävät sen hohtoa. Helmikorujen kanssa tulisi myös välttää hikoilua sekä liiallista kosketusta veden kanssa. Muutaman kerran vuodessa helmet voi pestä kädenlämpöisellä, erittäin miedolla astianpesuaineliuoksella. Puhdistusainekäsittelyn jälkeen helmikorut tulisi huuhdella runsaan veden alla ja kuivata huolellisesti pehmeällä liinalla.

Suosittelemme myös tuomaan helmikorut 1-2 vuoden huoltoon myymäläämme, jolloin niiden punonta tarkistetaan ja tarvittaessa solmut solmitaan uudelleen.

Swarovski-korut

Swarovski-korut ovat pinnoitettua korumetallia ja ne vaativat erityistä huolenpitoa loiston ja kauneuden säilyttämiseksi. Swarovskin korut tulisi pukea viimeisenä ja riisua ensimmäisenä. Ne tulisi pyyhkiä käytön jälkeen pehmeällä liinalla. Swarovskin korut tulee riisua ennen käsien pesua, uimista, urheilua tai ihonhoitotuotteiden (saippuat, rasvat, hajuvedet ja hiuslakat) käyttöä, sillä ne saattavat vahingoittaa korua. Myös korun kastumista tulisi välttää.

Swarovskin koruja tulisi säilyttää pehmeässä kangaspussissa tai niiden alkuperäispakkauksessa, jotta vältytään ylimääräiseltä hankaamiselta.

Korujen hoito